Kasım 29, 2004

KARNIYARIK BÖREĞİ


Karniyarik böregi Posted by Hello

Malzemeler:
6 adet yufka
3/4 paket margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ(yada yumurta+1çay kaşığı toz şeker)

İçi için;
250 gr lor peyniri(3 orta boy haşlanmış patates de olabilir+1 adet soğan+baharat)
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz

Yapılışı;

İçi için Peynir, yıkanmış doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştıralım. Tuz ayarı için bence siz yinede iç malzemenin tadına bir bakın. Çünkü; herkesin tuz kararı farklı olabilir. Daha sonra margarini eritin. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Üzerine erittiğimiz margarinden sürün ve ikinci yufkayı da üzerine serin. Yufkaları 12 adet pasta dilimine böler gibi bölün. Yufkanın kıyısına harçtan koyun ve içi dışarıya çıkmayacak şekilde ortaya doğru sarın. Diğer yufkalara da ikişerli olarak aynı işlemleri yapın. Sonunda 36 adet böreğiniz olacak. Son olarak üzerine dilerseniz yumurta ,dilerseniz sıvı yağ sürün ve bıçakla üzerlerinde 2,5-3 cm çizik atın. Böylelikle böreklerin karnını yarmış oluyorsunuz.Yağlanmış tepsiye borekleri dizin. Ben yumurta+1cay kaşığı tozşekeri karıştırarak sürdüm . Böyle yapınca börek soyunca biraz yumuşuyor. Bunu yengem yaptığında üzerine bitkisel sıvı yağ sürmüştü. Öyle yaptığınızda çıtır bir börek oluyor. 175 derecede üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Ben yaklaşık 35 dk. tuttum.

Afiyet olsun...


4 Comments:

Anonymous Adsız said...

Emel, resimler ne güzel olmus! Ellerine saglik. Artik senin blog'unada her gün bir kac kere girerim :)
Kolay gelsin, Mine (teatime)

1:44 ÖÖ  
Blogger Emel said...

Sagol Minecim,
Yavas yavas oluyor galiba,,,

7:59 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

gunaydin Emelcim,
siten cok guzel olmus ,artik hergun portakalagaci ve teatime gibi seninde yemek tariflerini (her sabah bilgisayarimi actigimda) merakla bekliyorum.:))
EMEL,

8:18 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

8:24 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home