Kasım 28, 2004

MEYVALI PAY


MEYVALI PAY Posted by Hello

Malzemeler:

Hamuru için;
1 adet yumurta
1 cay bardağından az yoğurt
125 gr margarin
1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un

İçi için;
3 adet elma(ya da yarım kilo kayısı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tarçın
isteğe bağlı olarak ceviz, hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
1 çorba kaşığı pudra şekeri üzeri için

Yapılışı;
Yumurtayı,yoğurdu, tozşekeri, eritilmiş margarini ve sıvı yağını bir kabın içerisine katıp hepsi birbirine karışıncaya kadar karıştırıyorsun. Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu içine katıp; kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyorsun (ben 3 su bardağı kullandım). İçi için 3 elmayı rendeleyip, 3 yemek kaşığı tozşeker , tarçın ve dövülmüş cevizle karıştırın. ( Tercihiniz kayısıdan yana ise; önce haşlayın ve ezerek seker ve tarçınla karıştırın). Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir bölüm hamuru 26~28 çapında yağlanmış, unlanmış tepsiye yayın. Harcı üzerine dökün. Kalan hamuru biraz merdane yada elle düz bir zemin üzerinde açtırıp tepsinin üzerine yerleştirin. Her tarafını kapatması için elinizle tekrar bastırarak açtırın. 175 derecede 35 – 40 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...



4 Comments:

Blogger damak tadı said...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR MUTLAKA TADI NEFİS OLMUŞTUR.ŞİMDİ OLSA DA YESEK CANIMIZ ÇEKTİ BİRDEN.)) (arkadaşlarla) ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIMIN İÇİN..

SEVGİLER

11:01 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Eazysearch ppc Medication venlafaxine Amateur radiodealerssouth georiga

10:20 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Aşçı Forum

Aşçı İş Arayanlar

Aşçı Arayanlar

Yerli Yemek Tarifleri

Aşçı Okulları

Dünya Global Mutfak

Profesyonel Yemek Malzemeleri



Profesyonel Sos çeşitleri


Tatlı Pasta Çeşitleri


Resturant Kurulumu


Yemek Üzerine İş yeri Kurulumu


Profesyonel Mutfak Malzemeleri


Gastronomi

1:42 ÖÖ  
Anonymous vincent said...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

11:56 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home