Aralık 05, 2004

KIŞLIK KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER




Bunu yazmak salatayı yaptıktan sonra aklıma geldi Tarif olarak ekliyeyim dedim.
Kırmızı közlenmiş biberleri marketlerden temin edebilirsiniz. Ama ben kendim yapıyorum. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.
Yaklaşık 3-4 senedir hazırlarım. Özellikle kahvaltılarda yada akşam yemeklerinde hazır bir salata gibi oluyor.
Ayrıca Sifalı bitkiler ile ilgili bir sitede ;
"Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karotin ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor."
diye bir yazı okudum. Paylaşmak istedim.

Malzemeler:

5 kilo kırmızı Et Biberi (buruşuk yada bereli olmasın. Soyulması çok zor oluyor.)
1 Su bardağı Zeytinyağı
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı tuz
1 çay bardağı şeker
2 baş sarımsak
İsteğe bağlı 1 demet maydanoz.

Yapılışı:

Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. Fırın tepsisine dizin. Ben altına alüminyum folya seriyorum. Tepsinin temizlenmesi de kolay oluyor. (Arkadaşım buzdolabı poşetinde yapmış, oda güzel olmuş.)Fırında 200 derecede 10 dakika bir tarafını; sonra biberlerin altta kalan taraflarını da üste çevirip, 10 dakka da bu tarafını közleyip fırından çıkarın. Bazen bu süreler biberlerin büyüklüklerine göre değişebilir. Siz yine de kontrol edin. Fırından çıkan biberlerin kabuklarını soyun. Mümkün olduğu kadar bütün halinde kalırsa biber estetik olarak daha güzel oluyor.
Ayrı bir yerde zeytinyağı, sirke, tuz ve şekeri karıştırın.Derince bir kabın içine önce 5-6 adet biber 2-3 kaşık sos seklinde biberle bitene kadar yerleştirin. kalan sosu en üstüne boca edin. Kabın üstünü kapatarak bu şekilde buzdolabında bir gece bekletin. Sarımsakları temizleyip doğrayın. Büyüklükleri sizin damak zevkinize bağlı. Maydanozları yıkayın ve yapraklarını saplarından ayırın. sarımsakla maydanozu birbirine karıştırın.
daha sonra 3 kiloluk bir kavaoza bir miktar biber dizin altına daha sonra maydanozlu harçtan koyun. Yine bir miktar biber üzerine dizin bu şekilde kavanoza yerleştirin.
Yemeye doyamıyacaksınız.
Ben yaklaşık 4 aydır kavanozu buzdolabında muhafaza ediyorum. Tadında hiç bir değişme olmadı.
Kavanozu seçerken özellikle kapağının contalı olmasına dikkat edin.


Not:Resim bir yerden alıtıdır.

2 Comments:

Anonymous Adsız said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. film editing schools

12:25 ÖS  
Blogger seli said...

SÜTLAÇ GÜNÜNE BUYURUN BAYANLAR DEĞİŞİK TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
Her kadın sütlaç yapar ama herkesin tarifi kendine özeldir biz birlikte sütlaçın sırrını çözelim ve tabiki agız tadımıza en uygunu bulalım istiyorum.hadi varmısınız.

iletisim adresimiz
skosehan@mynet.com


DUYAN DUYMAYANA HABER VERSIN

12:59 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home